Image
Top
Navigation
25/06/2015

Książka o chlebie, żeby zawsze było pysznie

Lubimy papier. Lubimy książki. Oczywista oczywistość, chciałoby się rzec.

W dodatku lubimy też pysznie jeść, szczególnie więc ucieszył nas pomysł Elizy Mórawskiej na książkę „O chlebie„. Pieczywo to podstawa, a że o dobry chleb wcale nie tak łatwo, coraz więcej osób sięga do starych, babcinych metod jego produkcji.

Smaczna zawartość ale i opakowanie niczego sobie. Dobrze wydana, z fantastycznym ilustracjami i świetnymi przepisami. Na kolejnych stronach mnóstwo porad. Czego więcej trzeba, by zacząć chcieć czegoś więcej niż kiepska bułka z osiedlowego spożywczaka?

„O chlebie” wydrukowano w dwóch wariantach.

Wersja limitowana powstała na papierze kukurydzianym Crush Corn, w którym część celulozy zastąpiono kukurydzą. Okładka: miękka, ze skrzydełkami, na papierze Via Felt.

Z kolei wersja „zwykła” wydrukowana jest na wysokiej jakości papierze niepowlekanym Munken lynx 130 gsm. Okładka: miękka, ze skrzydełkami, również na papierze Via Felt.

Smacznego oglądania i pieczenia!

 

O chlebie - White Plate

O chlebie - White Plate

O chlebie - White Plate

O chlebie - White Plate