
Lubimy papier. Lubimy książki. Oczywista oczywistość, chciałoby się rzec.
W dodatku lubimy też pysznie jeść, szczególnie więc ucieszył nas pomysł Elizy Mórawskiej na książkę „O chlebie„. Pieczywo to podstawa, a że o dobry chleb wcale nie tak łatwo, coraz więcej osób sięga do starych, babcinych metod jego produkcji.
Smaczna zawartość ale i opakowanie niczego sobie. Dobrze wydana, z fantastycznym ilustracjami i świetnymi przepisami. Na kolejnych stronach mnóstwo porad. Czego więcej trzeba, by zacząć chcieć czegoś więcej niż kiepska bułka z osiedlowego spożywczaka?
„O chlebie” wydrukowano w dwóch wariantach.
Wersja limitowana powstała na papierze kukurydzianym Crush Corn, w którym część celulozy zastąpiono kukurydzą. Okładka: miękka, ze skrzydełkami, na papierze Via Felt.
Z kolei wersja „zwykła” wydrukowana jest na wysokiej jakości papierze niepowlekanym Munken lynx 130 gsm. Okładka: miękka, ze skrzydełkami, również na papierze Via Felt.
Smacznego oglądania i pieczenia!