Cieszymy się, że branża gastronomiczna dostrzegła potencjał papieru. Cieszymy się, że jest Porkownia.
Porkownia to nowa warszawska restauracja, która podaje głównie wieprzowinę. Nie znajdziemy tam jednak paskudnie tłustych mielonych, a pysznie przyrządzone dania. Na początku czerwca zapowiadaliśmy na Facebooku otwarcie Porkowni. Wielu z Was zadawało nam wówczas pytanie czy zmieniamy branżę. Uśmiechaliśmy się tylko w odpowiedzi, bo wbrew pozorom dla nas ta restauracja także jest ważna.
Właściciele Porkowni postanowili zadbać nie tylko o kuchnię, ale i o oprawę. O takie drobiazgi jak menu czy wizytówki. Byli otwarci na podpowiedzi. Razem dobraliśmy papier, który podkreśla klimat wnętrz. Prostota i minimalizm idealnie komponują się z elegancją dań.
W tym przypadku sprawdził się papier SH Recycling i Munken Pure.
Koniecznie odwiedźcie to miejsce. Zasmakujcie w wieprzowinie. Przyjrzyjcie się detalom. Zwróćcie uwagę na papier. Idealna, spójna całość. Pyszne miejsce, które także zawodowo mamy ochotę odwiedzać.